Pilates

Pilates är en helt egen träningsvärld med enorm variation! Kvalitativ styrketräning där du arbetar med kroppens muskler inifrån och ut. Du får snabbt synliga resultat i form av förbättrad och stark hållning och du tränar förebyggande mot hållningsrelaterade besvär som till exempel rygg- och nackbesvär.

Pilates Basic

I Pilates Basic lär vår sjukgymnast dig de olika grundprinciperna för att du ska få maximal kvalité i rörelserna och därmed maximal effekt av din pilatesträning. Du blir guidad till att hitta de djupa musklerna kring mage, skuldra och rygg. Du introduceras till de olika pilatesredskapen som finns för att stegra träningen. Passar dig som inte har tränat pilates tidigare eller som rehabiliteras efter skada. Passet avslutas med avspänning.

Pilates Props

I Pilates Props kombinerar vi redskapen flexband, toning balls, stabilityball, mini stabilityball, foamroller, ancle tubing, towel, fitness circle och wobblies. Träningen är rolig, kvalitativ och varierande. Du förbättrar koordination, styrka och rörlighet samt formar kroppen på ett effektivt sätt. Passet avslutas med avspänning.

X-Circuit

En kvalitativ styrke och konditionsträning i stationsform där vi bland annat använder kettlebells, TRX, skivstång och hantlar utöver de traditionella pilatesredskapen. Du kan anpassa intensiteten utifrån dina förutsättningar och det finns möjlighet att utmana dig själv om du vill träna riktigt högintensivt. Klassen inleds med uppvärmning och avslutas med avspänning. På den här klassen rekommenderar vi att du använder inomhusskor.